BATMAN / GERCÜŞ - Çukuryurt İlkokulu

Nis

Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılında gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, istikbalimizin yegâne teminatı olan çocuklarımıza kutlu olsun.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Dünya tarihi için dönüm noktası olarak kabul edilen 18 Mart Çanakale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Bugün, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında, o büyük kararı ve milli iradeyi bir kez daha anıyoruz. Bu marş, Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği kararlılığı, birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan eşsiz bir destandır. İstiklal Marşı, yüreklerimizde sonsuza kadar yaşayacak olan milli bir mirastır. Bu büyük mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. 103. yıl dönümünde, İstiklal Marşı'nın ruhunu ve önemini bir kez daha hissediyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha minnetle anıyoruz. Tören sonunda Türkçe Öğretmenimiz Ömer ANDIÇ'ın düzenlemiş olduğu ''Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı '' adlı bilgi yarışması düzenlendi.

Ock

2023/2024 Eğitm Öğretim Yılı I.Dönem sonu karne gününden görüntüler.Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz.

Ara

EBAP Projesi kapsamında verdiğimiz '' Bağımlık Seminerimiz ''.Semine Sınıf Öğretmenimiz Ferhat DİP tarafından ilkokul öğrencilerine verilmiş olup çeşitli bağımlılıklar hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aralık ayı '' Bilen Oturur '' etkinliğimizi 3.ve 4. sınıf öğrencilerimize uyguladık.Etkinliğimizde hem eş anlamlı kelimleri tekrar ettik hem eğlendik.

Ara

Tutum Yatırım ve Yerli Malları haftamız kutlu olsun.

Kas

Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olması sebebiyle, öğrencilerimizin risk ve doğal afetlere karşı bilinçlendirilmesi ayrı bir önem taşıyor. Deprem anında ne yapılması gerektiğini bilmek, olası zararları büyük ölçüde önüne geçecektir.

Eğitimin ardından, öğrendiğimiz bilgileri uygulamak amacıyla okul içerisinde bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatın başlamasıyla birlikte, öğrencilerimiz sınıflarında deprem anındaki Çök-Kapan-Tutun pozisyonunu aldı, tahliye esnasında ise daha önce belirlenen yollardan geçerek öğretmen gözetiminde, güvenli bir şekilde dışarı çıkmaları sağlandı. Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz okul bahçesindeki en güvenli alan olan basketbol sahasında toplandı.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85.yılında saygı,sevgi ve özlemle anıyoruz.Bize misras bıraktığı çağdaş,demokratik Türkiye Cumhuriyetini koruyarak ülkemizi aydınlık bir geleceğe hep beraber taşıyacağız.Ruhu şad olsun.Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

29 Ekim 1923’te büyük bir coşkuyla ilan edilen Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutladık.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile millî egemenlik uğrunda mücadele eden herkesi rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz.

Ekm

6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Etkinliğine okulumuz öğrencileri ile katılım sağladık.''Oku!Bu 100 yıl senin'' temasıyla kapılarını açan Batman kitap fuarında öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirdi.Kitap Fuarındaki yazarlarla bir araya geldiler.

Ekm

Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi kapsamında Her Yerde Okuyoruz Projesini okulumuz öğrenci ve öğretmenleriyle okulumuz bahçesinde başlattık.